Tuesday, November 29, 2011

Tentang DhiaHalooooo wassup wassup ! Hehehe.
Meh baca sini meh.Sape2 yang layan tentang dhia..cite ni best tapi sakit hati tengok..macam2 masalah,haii geram aku..satu satu masalah.Serabut jeh..Yang aku tension tengok masa azmi mari masuk meminang dhia pulak semalam.Adoiii.Pilihla wahai dhia.kalau aku jadi dhia pun mesti gilaaa.Hahaha.tapi pilih Zikir.hehehe.memandai.

Cite ni ada 26 episod.So,jangan lupa saksikan dan jangan lupa solat MAGHRIB! drama pun drama tapi jangan tinggal sembahyang !!

Aku membebel pot pet pot pet.Blablabla.Ni SINOPSIS TENTANG DHIA.

Cinta dan simpati tiada ukurannya bagi Dhia yang berdiri antara dua lelaki sangat dikasihinya. Raffi dan Azmi dua lelaki berbeza daripada dua latar belakang. Percintaan tiga segi ini turut menjadi mimpi ngeri apabila ia dicemburui Melly yang berasakan dirinya lebih sesuai.

Azmi sebagai kerani biasa adalah anak seorang imam di kampung disukai ramai kerana sifat rendah diri dan pandai mengambil hati. Hati Dhia sudah lama terpaut pada Azmi, walaupun Raffi jejaka daripada keluarga berada mempunyai kelulusan dari Universiti luar negara juga adalah teman rapat Dhia sejak kecil lagi.

Dhia memilih Azmi sebagai tunangannya, manakala Raffi yang ikhlas menyintai Dhia reda dengan keputusan tersebut. Melly mengambil kesempatan untuk mendekati Raffi dengan memerangkapnya ketika sedang mabuk.Akhirnya Melly mendapati dirinya mengandung, tetapi Raffi tidak mengendahkannya. Tertekan dan terdesak, Melly mengenakan Azmi pula.

Azmi dan Melly ditangkap basah penduduk kampung. Namun Dhia memaafkan Azmi dan majlis pertunangan tetap berlangsung seperti dirancang. Ketika majlis berlangsung keluarga Melly meminta Azmi bertanggungjawab sehingga Melly mengandung. Azmi dan Melly disatukan tanpa kerelaan Dhia.

Hidup Dhia didatangi Zikir seorang arkitek daripada sebuah firma di Kuala Lumpur. Zikir sangat meminati Rose pekerja di firma tersebut. Zikir dan kawan baiknya Fendi mengalami kemalangan jalanraya yang mengakibatkan Fendi meninggal dunia. Ketika majllis pengebumian Fendi, Zikir terlihat Dhia dan terpesona dengan keayuan Dhia.

Kemanakah hala tuju kehidupan Dhia? Jangan lupa saksikan kesudahannya dalam Tentang Dhia menerusi Slot Akasia di TV3.

0 comments:


ShoutMix chat widget

push
Miss Azra