Friday, September 30, 2011

CINTA & SUKA TU ADA BEZANYA :)

Salam..Hari ni hari Jumaat..semua orang pantai timur cuti kan..bosan lah duduk rumah x pegi mana2...masing2 buat keje masing2..ada yang keluar dengan kawan2,ada yang pergi dating? ada yang bersama family diaorang..

                                                                         Aku?
Dari tadi lagi aku online blogger...hehe..aku tinjau blog orang la..dapat jugak baca cerita2 yang terbaru dan menarik..hikhik..

Aku nak kongsikan sesuatu yang mungkin menarik bagi korang..jangan kita salah faham pulak antara cinta dan suka..Kesian kat cinta dan suka sebab kita dah salah anggap...hehehe..(aku masih mentah nak berbicara tentang cinta) wakaka go on go on..


*************************************************

1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.
                                          


5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.

6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut jua menangis. Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari mata. Perasaan suka bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata, cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yang hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.


                               *****************************************************
 Jadi, dah tahu ke sekarang apa perasaan anda terhadap seseorang? Cinta ataupun suka ? korang mesti tahu isi hati korang kan? hehehe..

Dipetik* muahmuahmuah


ShoutMix chat widget

push
Miss Azra